dimarts, 1 de juliol del 2008

DIA DE FIESTA (LAS MARIONETAS DE HERTA FRANKEL)


TVE 1966

Avui anava a parlar de Guardianes del Espacio (Thunderbirds in action), aquella en que uns herois de cartró - pedra, per cert bastant pijos i mil·lionaris , salvaven el mon de malvats orientals, el peligro amarillo, i recercant webs sobre titelles. m’han vingut al cap records de la meva mès tendre infància, i parlaré de quan no teníem televisor a casa i pujava a casa de una amable veïna a veure una austríaca, que em donava una mica de frisança , tot sigui dit, amb la repel·lent gosseta Marilyn i el divertit TonTon (no tinc gens clar el nom però si que era tonto-tonto), i el seu amic Don Pepito i les aventures a la seva granja (en la granja de Pepito ia ia ooooh ..), altres personatges no els recordo, buscant informació he trobat a Tia Cristina, que per un vídeo que he vist li agradava aixeca el colze, una rateta que es deia Violeta que la recordo de discs infantils i no cap ressenya de Casilda, la seva “tieta”, que potser si havia vist.

Herta Frankel, Areta Franklin i su ovejita Marilyn en un lloc que no diré, pertanyia al Companyia Los Vieneses amb Arthur Kapps, Franz Johann i Gustavo Re (Que tal Señor Puchadas ? Muy bien, Señor “Castels” !! ), Van aterrar a Barcelona el 1942, triomfant després a tota Espanya. La seva professionalitat va fer que Artur Kapps i els vienesos conduïssin a TVE, tots els programes de varietats que es van fer aquella gloriosa època Amigos del Martes (1963-1964) Noche de Estrellas (1964-1965) Noche del Sabado (1965-1867)

El que va començar com una exposició itinerant de les seves marionetes, esta al Parc d’atraccions del Tibidabo i la Companyia de Marionetes Herta Frankel dirigida per Pilar Galvez i Fernando Gomez, continuant oferint espectacles a diverses sales de festa, això si per adults.