dilluns, 28 de juliol del 2008

SUPERAGENTE 086

TVE 1968
161 episodis de 25 minuts


Barbara Feldon- Agent 99

Edward Platt - The Chief

Don Adams - Maxwell Smart (Agent 86)

Davis Ketchum - Agent 13

Dick Gautier - Hymie

Robert Karvelas - Larrabee

Superagent 86, és una comèdia que va néixer com una paròdia a les pel·licules i sèries d’espionatge. Va guanyar set premis Emmy, per als quals va ser nominada altres vegades. També va tindre 2 nominacions per al premi

El protagonista de la sèrie era Don Adams, qui a més escriuria guions per a la sèrie i la dirigiria. El seu paper era el de Maxwell Smart Agent 086. un personatge més a proa del Inspector Clouseau, o el nostre Anacleto que no pas De Napoleón Solo o James Bond , que pertany a C.O.N.T.R.O.L. i la seva finalitat es el seu nom el control de tothom, i els seus enemics es l’organització C.A.O.S. i el seu objectiu es … el caos. C.O.N.T.R.O.L es tan secreta que ningú ha sentit parlar d’ells, els seus agents son tan ineptes i incapacitats que nomes la major insuficiència i ineficàcia dels espies de C.A.O.S eviten el triomf dels dolents. Barbara Feldon era la co-protagonista de la sèrie i el seu personatge s’anomenava 099. Aquest personatge no tenia nom propi conegut. Tot el món li cridava pel seu nombre d’agent. En un capítol va rebre el nom de Susan Hilton però després confessaria que es tractava d’un alies. La galeria de guillats es inacabable, el Agent 13 sempre amagat als llocs més inverosimils, Hymie un robot que tot ho entenia al peu de la lletra, si li deies “echame una mano” se la treia i te la llençava, Larrabee potser el únic més inútil que Maxwell, que en un episodi salva a tot C.O.N.T.R.O.L desprès que llencin un gas que inutilitza el cervell, i amb ell no te cap efecte (no te cervell) Els records més marcats son les cinc enormes portes que es van obrin/tancant al seu pas, fins arribar a la cabina telefònica que marquen un codi ocult el baixa a les instal·lacions secretes, i el seu “Ah ¡, el viejo truco de …”, o “el cono del silencio” amb el que ningú no s’entenia i el inoblidable “zapatofono” precursor del mòbils.

Don Adams era també la veu de Inspector Gadget, i el seu 086, es a New York, to 86. enviar algú a pastar fang, i en general a EEUU entre el cambrers el codi que li donen al borratxos, un 86 a la taula 2 ¡. Edward Platt anava per cantant t’opera i es va quedar al mon del cinema. Ara acaben d’estrenar la pel·lícula Get Smart i esta tenint bastant-te acceptació.