dimecres, 30 de juliol del 2008

DAKTARI


TVE 1968

89 episodis de 50 minuts

Marshall Thompson - (Dr. Marsh "Daktari" Tracy)

Cheryl Miller - (Paula Tracy)

Yale Summers - (Jack Dane)

Hedley Mattingly - (Hedley)

Hari Rhodes - (Mike)

Ross Hagen - (Bart Jason)

Erin Moran - (Jenny Jones)

Aqui va ser primer la gallina, pel·lícula, que l’ou. televisió, “Clarence the cross-eyen lion (1965)", explicava les aventures del Dr. Marsh, un Tarzan, amb pantalons curts i sahariana, sense Jane, i amb una Girl (Paula) en lloc d’un Boy, i amb una mona, molt mona, que es deia Judy en lloc de Cheeta i per suposat l’estrella mediàtica Clarence el lleó que mira contra el govern, es a dir guenyo. Daktari (Doctori) vol dir en swahili. doctor per lo que dedueixo que deu ser fàcil parlar aquest idioma.

Els protagonistes eren ecologistes i amants de les feres salvatges i els natius. i entre els seus enemics els caçadors sense escrúpols, i algun pervers cabdill d’alguna tribu fronterera. Daktari era el responsable del Wameru Study Center for Animal Behavior situat a l’Africa del Est. Paula era la seva filla, el seu ajudant Jack, Mike, un negret bo i llest, Jenny una filla adoptiva, i Ross un caçador de bon cor, a m’oblidava del plom de Henley el responsable de aquesta reserva, que sempre trobava conflictes i problemes per que Daktari resolgués.

Va ser rodada a espais naturals però no a l’Africa, sinó a Africa-Usa, un espai situat al Cañon de Soledad , prop de Los Angeles i que era com Rioleon Safari, on els turistes podien observar els animals en llibertat. Els lleons poques vegades han estat protagonistes, voleu saber quins entreu a la galeria de lleons famosos. No he conseguit confirmar els meus records, però tinc entès que Judy, la mona simpàtica, va morir d’una intoxicació etilica que li van causa un parell de descerebrats fills de puta. Així rebentessin !!