divendres, 4 de juliol del 2008

LA CASA DE LA PRADERA


TVE 1975

208 episodis de 50 minuts

· Michael Landon - Charles Philip Ingalls
· Melissa Gilbert - Laura Elizabeth Ingalls
· Melissa Sue Anderson - Mary Amelia Ingalls-Kendall
· Karen Grassle - Caroline Quiner Holbrook Ingalls
· Lindsay Greenbush - Carrie Ingalls
· Sidney Greenbush - Carrie Ingalls
· Brenda Turnbaugh - Grace Ingalls
· Wendi Turnbaugh - Grace Ingalls
· Matthew Laborteaux - Albert Quinn Ingalls
· Jason Bateman - James Cooper Ingalls
· Richard Bull - Nelson "Nels" Oleson
· Katherine MacGregor - Harriet Oleson
· Alison Arngrim - Nellie Oleson
· Jonathan Gilbert - Willie Oleson
· Kevin Hagen - Dr. Hiram Baker
· Dabbs Greer - Reverendo Robert Alden
· Victor French - Isaiah Edwards
· Dean Butler - Almanzo James Wilder
· Merlin Olsen - Jonathan Garvey
· Linwood Boomer - Adam Kendall

Procuraré no se gaire cruel, doncs em consta que continua tenint molts seguidors, però La casa de la Llorera va ser molt perjudicial per moltes ments juvenils encara immadures, suportant els dissabtes Heidi i els diumenges la família Ingalls. Recordo els caps de setmana, allà a Hostafrancs, al Centre Parroquial Sant Àngel Custodi, arriba totes les noies i algun que altre noi, amb els ulls vidriosos i un somriure beatífic Que dir que so s’hagi dit abans, amor patern-filial , amor ... innocent, desgracies, accidents, amistat molt, molt i molt. Acció: poqueta la necessària perquè no s’adormís el personal. Violència i sexe, quesquese ?. inexistents. La prova es que van començar amb tres filles i la dotzena de fills que van acabar van ser tots adoptats, recollits o trobats sota una col. Jo la veia, que no seguia, perquè no feien res més, i em servia per poder riure-me’n de les amigas. Els personatges principals Charles Ingalls el pare : treballador, sacrificat, bon marit, bon pare, bon cristià, perquè collons triarien a Michael Landon, a ja, perquè la sèrie era seva.
Caroline, la mare de totes les mares, Mary la filla gran, la cegueta, més repel·lent que un “pepero” del Madrid llegint La Razòn, Carrie la petita que el únic paper que tenia era rodola muntanya avall quan començava l’episodi, i Laura la mitjana, l’única amb una mica de personalitat, sera perque era ella qui ho explicava ? Un altre personatge humà era el Sr. Edwards, escandalós, amb problemes amb la beguda, aquest si que estava ben triat i la Nellie Oleson envejosa, malcriada i capritxosa, tan real com si fos una nena de catorze anys d’avui en dia.

Com tothom recorda, els guions estaven basats en la novel·la autobiogràfica de Laura Ingalls Wilder. El que no deu saber tothom es que Michael Landon i Victor French, eren col·legues de borratxeres, i quan entraven a un bar, acabaven amb les existències de whisky. Abans de que el fetge els hi rebentés, van tenir temps de participa a Autopista hacia el cielo un altra lacrimògena sèrie. Un altre cosa que no sabreu es que el primer episodi de La Casa de la Pradera, sortia Sean Penn de extra.