dimarts, 29 de juliol del 2008

UN HOMBRE EN CASA


TVE 1978

39 episodis de 25 minuts

Richard O'Sullivan - Robin Tripp

Paula Wilcox - Chrissy Plummer

Sally Thomsett - Jo

Brian Murphy - George Roper

Yootha Joyce - Mildred Roper

Norman Eshley - Norman Tripp

Una sitcom genial, les relacions de dos noies i un noi convivint junts amb tots els problemes que això comporta, i dos observadors, el matrimoni Roper, que ja em perdonareu que sigui cruel/sincer ens mostren el abans i el desprès de l’amor.

Va ser una nova manera de mostrar les relacions humanes a la televisió, lluny de Con ocho basta, La tribu de los Brady, La casa de la pradera etc i pare de altres mes recents Matrimonio con hijos o aquella “cosa” que fan a Tele 5, que també parla de matrimonis.

Dues noies Chrissy, morena i dominadora, i Jo rossa, sexy i tonteta, es queden sense companya de pis, 6 de Myddleton Terrace, en el districte londinenc de Earls Court, quan aquesta es casa, i abans de començar a buscar nova companyia. es troben, desprès de la festa de acomiadament. dormint al bany a Robin, un galtes estudiant de cuiner, que per les seves facultats culinàries, no son interessades!!, escolleixen com a nou company de pis, i per evitar problemes amb els propietaris, els Roper, diuen que es homosexual. Robin sempre volen lligar, especialment amb Chrissy, i interferint en les relacions que elles tenien, i naturalment elles a la inversa, vull dir interferint, es clar, no lligant. Al final, que ja es mala llet Chrissie es casava amb Norman, el germà de Robin. George i Mildred son divertidíssims, a ell no li falta cap defecte gandul, masclista etc. ella sobretot tafanera, i un gust per vestir-se d’allò més dubtós, de fet per a mi i els meus amics Mildred era sinònim, de aquelles solterones, vídues o separades que totes les tardes anaven a la Paloma, Camoa o Imperator de torn. Ara desapareguda la sèrie tornen a ser simplement “lloros”.

Richard O'Sullivan i Paula Wilcox. van guanyar els premis TP de Oro al millor actor i actriu aquell any 1978. Va tenir dos spin-offs amb el Nido de Robin, fluixeta i els Roper, molt més divertida, i una copia en versió ianqui Apartamento para tres, dolenta, dolenta, dolenta i sense cap mèrit perquè si vols copiar una cosa ben feta es normal que et surti pitjor. El que te mèrit es voler copiar una cosa dolenta, Matrimonio con hijos versió USA, i et surti pitjor, versió Spain. No recordo el dia de la setmana que el feien però si que si volies veure’l te havies d’empassar el Hotel de las 1001 estrellas del abominable trash-singer Luis Aguile