dilluns, 30 de juny del 2008

LOS VENGADORES


TVE 1966

161 episodis de 50 minuts

Patrick MacNee (John Steed)
Ian Hendry (Dr. David Keel)
Honor Blackman (Catherine Gale)
Diana Rigg (
Emma Peel )
Linda Thorson (
Tara King)

Molts factors van fer de Los Vengadores un telefilm de culte, els guions, l’elegància de John Steed i el sex-appeal de Emma Peel, nom triat molt adequadament doncs m-appeal vol dir sexy pels homes. La primera temporada el protagonista era el doctor David Keel, que anava a casar-se amb la seva novia de sempre Peggy, que moria assassinada per una grup de traficants de drogues. En la investigació coneixia un agent secret britànic John Steed, un autèntic gentleman, que l’ajudaria a la seva venjança, i no sortia cap personatge femení fixa. En la següent ja no tornaria a sortir el Dr. Keel i Mr. Steed tindria la primera companya Cathy Gale, la següent parella va ser la meravellosa Diana Rigg, i amb la seva segona temporada arribaria el color a la sèrie, i la ultima en arribar Tara King, el començament del final, ja que de una lleugera tensió sexual amb Cathy, i un morbo descarat amb l’Emma, va acabar amb una relació totalment paternal amb la Tara. Els punts en comu son molts assignats per una espècie de codi deontològic de la sèrie :

  • No podia morir cap dona (nomes en el primer episodi moria la novia del Dr. Keel)
  • Mostrar-se sang.
  • Aparèixer policies.
  • Sortir extres, (no hi havia escenes de transit, de persecucions al carrer etc)
  • Fer o dir referències al mon real.

En canvi si que hi havia, moda pop a tope, Carnaby Street al poder, modelets exclusius per les protagonistes femenines, John era un dandy amb el vestit tipic ingles amb el barret bombi i el paraigües, cotxes al·lucinants Bentley, Rolls & Royce, Jaguar i Lotus, i uns dolents amb unes idees totalment freakies, en resums uns arguments més típics de còmic, com Modesty Blaise que segons alguns es el mirall on es miren aquestes heroines, o ciència ficció, que no pas de detectius que han sapigut envellir.

El impertorbable Mr. Steed, tenia gelosia de un altre angles mediàtic, James Bond , que li va robar dos noies Honor Blackman va ser Pussy Galore a James Bond contra Goldfinger, i Diana Rigg a Al servicio secreto de su Majestad era Teresa de Vicenzo, la única dona que es va casar amb James Bond, minuts abans de morir a mans de Draco un dels enemics de 007. En un paper secundari apareixia Joanna Lumley, que participaria al projecte Los Nuevos Vengadores que no va tenir l’èxit de la original

Los Vengadores va tenir també la seva adaptació cinematogràfica que no va satisfer ningú, un Ralph Fiennes ( John Steed un bon actor que no feia pel paper, una Umma Thurman (Emma Peel) desaprofitada, i un acceptable dolent (Sean Connery), que no salvaven un guio buit de idees, de originalitat i encara pitjor dirigida, es a dir una ofensa pels amants de la sèrie i del bon cine.

Uns altres Vengadores, son un grup de superherois de còmic de la Marvel, que va tenir varis components.