dijous, 7 d’agost del 2008

LUZ DE LUNA


TVE 1986

66 Episodis de 50 minuts.

Cybill Shepherd .... Maddie Hayes

Bruce Willis .... David Addison

Allyce Beasley .... Agnes DiPesto

Curtis Armstrong .... Herbert Viola

Era una comedieta romàntica disfressada de aventures detectivesques, ja la tendre melodia interpretada per Al Jarreau ens preparava per la que ens venia a sobre. La típica tensió sexual continguda i reprimida, gracies a la química del dos protagonistes, cosa que te molt de mèrit ja que els dos actors el que tenien era física, es a dir les hòsties que es donaven quan s’interrompia la gravació. Per acabar-ho de adobar els Maddie i David que a més de guapos eren llestos, tenien com ajudants a Agnes i Herbert poc agraciats i bastant inútils, per no fer servir un adjectiu més cruel, però gens reprimits.

Maddie Hayes és una ex-top model que un bon dia es troba que ha perdut tots els seus béns, ja que el seu agent comptable s’ha escapat amb tots els seus diners, deixant-la en una delicada situació econòmica. L’únic patrimoni que li queda són uns petits negocis i una deficitària agència de detectius. Decidida a treure-li el màxim benefici i recuperar la seva situació econòmica, Maddie es posa al capdavant del negoci havent de lluitar amb David Addison, el detectiu irresponsable però encantador al comandament de l’agència fins a aquell moment. La glamurosa Maddie i el divertit detectiu es converteixen així en la parella més estranya del negoci de la investigació. L’atracció entre ambdós aviat es farà evident. David la persegueix al seu estil i Maddie es resisteix a deixar-se seduir per un home tan llunyà al seu ideal de vida. Així el seu joc del ratolí i el gat es converteix en el "leitmotiv" de la sèrie.

Hi han determinats episodis genials com el quart de la segona temporada La seqüència del sueño llama dos veces, un homenatge al cine negre, rodada amb blanc i negre amb Cybill cantant en un club ple de fum, o el 12 amb protagonisme per la Srta. Topisto. El setè de la tercera, homenatge a Shakespeare i La fierecilla domada el vuit aquest cop per Que bello es vivir. Entre el catorze i el quinze passa el que tothom esperava. A partir d’aquí va afluixa’n, que si esta prenyada o no, que es casa amb un altre, que si ell s’enrolla amb la cosina de Maddie fins acabar el 13e. de la cinquena temporada amb la boda d’Agnes i Bert i el tancament de l’agencia.